Twin Trac Holter

Meest gestelde vragen Twin Trac

  • Hoe moet ik de Twin Trac Holter bevestigen? Bekijk de instructiekaart
  • Welke richting moet de batterij in de Holter geplaatst worden? 

    Heeft u een Twin Trac holter zonder grijze streep aan de bovenkant? Dan maakt het niet uit of eerst en + of - kant in de Holter geplaatst wordt. 

    Heeft u een Twin Trac holter met een grijze streep aan de bovenkant? Het is van belang dat je eerst de + kant van de batterij in de Holter doet. Anders zal de Holter niet werken. Informatie.
  • Ik heb de batterij in de Holter gedaan, maar ik zie geen groene of blauwe lampjes, of de Holter trilt niet zoals aangegeven op de instructiekaart. Wat moet ik doen?

    Niet alle Holters trillen even hard. Een subtiele trilling kan gemist worden. Als een Holter niet aanwijsbaar trilt is dat geen indicatie dat de Holter niet werkt. Zolang er geen rood lampje continue brandt zal de Holter gewoon opnemen. 

    Niet alle lampjes op de Holter zijn heel goed zichtbaar. Het is bij het opstarten niet erg als je het groene of blauwe lampje niet ziet. Zolang er geen rood lampje continue brandt zal de Holter gewoon opnemen.

  • Ik heb de batterij in de Holter gedaan en ik zie heel even een rood lampje op de Holter knipperen, is dat erg?

    Een rood knipperend lampje is niet erg zolang het wel weer uit gaat. Dit gebeurt meestal binnen een paar seconden. Zolang er geen rood lampje continue brandt zal de Holter gewoon opnemen.

  • Ik heb de batterij in de Holter gedaan en ik zie een continue lampje rood brangen. Neemt de Holter op?

    Nee, als er een rood lampje continue brandt, zal de Holter niet opnemen. Deze Holter kan terug gestuurd worden naar Glanum.

  • De Holter is al bevestigd op de borst van de patient, en ik zie ineens een groen en blauw lampje knipperen. 

    Deze lampjes gaan soms spontaan even aan, bijvoorbeeld als er even tegen de Holter gestoten wordt. Dit is geen probleem, de lampjes zullen vanzelf weer uitgaan. Zolang er geen rood lampje continue brandt zal de Holter gewoon opnemen.

  • Ik weet niet zeker of de Holter het doet, is het verstandig de batterij opnieuw te plaatsen? 

    Wanneer de batterij in de Twin Trac geplaatst is, zal de Holter de opname starten. Laat de batterij dan ook gewoon zitten. Wanneer de batterij toch verwijderd wordt, wordt de opname gestopt. De Holter kan dan niet meer opnieuw gebruikt worden. Als de batterij weer in de Holter wordt gedaan zal het rode lampje continue gaan branden.

LiveECG Holter

Meest gestelde vragen over de LiveECG Holter

  • Hoe moet ik de LiveECG Holter bevestigen? Bekijk de instructiekaart
  • Welke richting moet de batterij in de Holter geplaatst worden?

    Als het klepje van de LiveECG Holter verwijderd is, is de batterij plaats zichtbaar. Er staat aangegeven aan welke zijde  de+ en – kant behoort te zitten.

  • Ik heb de batterij correct in de LiveECG Holter geplaatst, maar ik zie geen lampjes oplichten.

    Bij de LiveECG kan het wel eens gebeuren dat de batterij niet meteen herkend wordt en er geen lampjes zichtbaar worden. Het beste is om de batterij eruit te halen en het nog maals te proberen. Soms is een paar seconden wachten het antwoord.

  • De LiveECG Holter is goed opgestart; de lampjes zijn opgelicht. Welke lampjes moeten zichtbaar zijn tijdens de opname?

    Tijdens het opnemen zal er een groen lampje 1 maal per 2 seconden knipperen. Als er geen groen lampje knippert, neemt de Holter ook niet op.

  • Ik heb de batterij in de LiveECG Holter gedaan, maar ik zie een rood lampje dat continue brandt naast een groen knipperend lampje. Neemt de Holter op?

    Nee, als er een continue rood lampje brandt op de LiveECG Holter neemt deze niet op

Meest gestelde vragen over de voorbereidingen van de huid voor een Holter onderzoek

  • Is het nodig de preptape te gebruiken om de huid op de ruwen?

    Ja, het is ons advies de huid altijd op te ruwen zodat de dode huidcellen verwijderd worden. Hoe beter de huid is voorbereid hoe mooier de signaalkwaliteit en hoe beter de Holter gegevens te beoordelen zijn.

  • Er zitten 3 stukjes omnifix in het Holter doosje. Moet de omnifix altijd gebruikt worden?

    Nee, het hoeft niet. De omnifix biedt extra bescherming zodat de electrodes netjes op hun plaats blijven zitten en is een extra service van Glanum voor de patiënt.